UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Ekim 2012 Çarşamba

Batı Karadeniz'de saklı cennet: Keçi Gölü



Yeşilin bin bir tonunda ormanları, pırıl pırıl denizi, gölleri, cana yakın insanları ile harika bir yer Batı Karadeniz..Abant, Yedigöller, Gölcük Gölü, Amasra, Safranbolu en çok bilinenler bu bölgeden..Bu yazımda size Batı Karadeniz'de çok fazla bilinmeyen, balıkçıların uğrak yeri saklı bir cennet Keçi Gölü'nden bahsedeceğim. Keçi Gölü; Bolu ili, Gerede ilçesine 20 km uzaklıkta, Düz Kapaklı Köyü'nde bulunan küçük bir çöküntü gölü..

Dört mevsimde de farklı yüzüyle misafirini karşılayan göle, sonbaharda gitmişseniz şanslısınız.Bir taraftan soğuk iliklerinize işlemeye başlarken diğer taraftan dökülen yaprakların hışırtısı ile yürüyüş yapmak isteyeceksiniz.Ha bu arada yürüyüş yaparken yalnız da değilsiniz. Kurbağa ve kuş sesleri sizi geziniz boyunca yalnız bırakmayacak..Balık tutmak sizin için bir tutkuysa oltadan gelen zil sesi sizi heyecanlandırmaya yetecek.. Lezzeti ile kadife ve sazanın eşsiz tadını unutamayacaksınız.

Kamp yapmayı seviyorsanız burası sizin için bulunmaz kaftan. Sakinlik ve huzur arıyorsanız Keçi Gölü bu şansı hak ediyor..Biraz girişken bir yapınız varsa, köyden bir kapıyı çalın, şansınız yaver giderse, size keşli makarna ya da keş kızartması yapıp ikram edebilirler. Keşi bilmeyenler için kısa bir bilgi vereyim. Süzme yoğurttan yapılan tuzlu (uzun süreli saklanabilir) sert bir peynir çeşididir. Bolu ve civarında katık olarak ufalanmış cevizle birlikte makarnada kullanılır.

Nasıl Gidilir?
Ankara'dan gidecekler için Bolu-Gerede-Karabük yolunu takip ederek, ortalama 165 km.
Bolu-Samsun Devlet Karayolu üzerinde Kapaklı Köyü yol ayrımından dönün. Kapaklı köyü içinden geçerek Keçi Gölü'ne ulaşabilirsiniz. 

Yanınıza almadan gitmeyin,
Her mevsim yağmur yağma potansiyeli olduğu için şemsiye ya da yağmurluk, 
Balık tutmayı seviyorsanız olta takımınızı, mangalınızı.
Fotoğraf makinenizi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?