UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Titreyen Tatlı/Etimek Tatlısı


Babam titreyen tatlı der bu tatlıya, yani bize özel bir isim.
 Asıl ismi hepimizin bildiği etimek tatlısı. 
Ramazan'da yapmıştım bir iftar davetinde bu tatlıyı..
Diğer şerbetli tatlılara göre muhallebili olduğu için daha hafif oluyor..
Sütlü tatlılara göre de biraz şerbetli :)
Ama her an yapılabilecek kadar da kolay..

Gerekli Malzemeler

1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıcak su
1 paket muhallebi
2,5-3 Su bardağı süt
Tuzsuz etimek

Yapılışı


1. Öncelikle bir tencereye şekeri döküyoruz, şeker eriyor, kahverengi bir renge dönüşüyor. 
2. Erimiş şekere yakmadan sıcak su ilave ediyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz.
3. Başka bir tencerede de muhallebimizi yapıyoruz. Ben hazır muhallebi paketlerini kullandım ancak siz muhallebiyi evde kendiniz de yapabilirsiniz. 
4. Etimekleri borcama diziyoruz. 
5. Üzerine şerbetimizi döküyoruz.
6. Muhallebiyi de şerbetle yumuşamış etimeklerin üzerine döküyoruz.
7. Muhallebiyi spatula ile düzeltiyoruz. (belki buna gerek kalmayabilir sizde)
8. Üzerine tarçın/hindistan cevizi/antep fıstığı serpiyoruz.
9. Soğuyana kadar dışarda, daha sonra buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Bizde de çok sevilir bu tatlı... Ellerinize sağlık.
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?