UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Cennet Çayırları - John Steinbeck


Cennet Çayırları
Yazar: John Steinbeck
Remzi Kitabevi - 2007
Çevirmen: Zülal Kalkandelen

Arka Kapak

Uçsuz bucaksız Kaliforniya Vadisi’nde yemyeşil ve bitek bir ovadır Cennet Çayırları…Farklı uğraş alanlarından birbirinden çok farklı karakterlerin doğa ve insan sevgisiyle buluştuğu bir yöredir burası.

Nobel ödüllü yazar John Steinbeck, karmaşık alışkanlıklar ve kimi kişilik kırılmalarıyla öne çıkan karakterleri bu yapıtında bir araya getiriyor. 

Aynı zamanda göz alabildiğine uzanan ve mevsimler boyunca yeşilden sarıya dönüşen bitki örtüsüne paralel olarak bir kez daha insan ruhunun derinliklerini keşfediyor. 

En güzel paragraflardan...

“Yaşamak ve üretmek için gerekli olanları elde etmekten başka insanoğlunun en çok istediği şey geriye kendisinden bir iz bırakmaktır. Belki de kendisinin gerçekten var olduğunu ispatlayacak bir kanıt bırakma peşindedir. Bu kanıtı bir tahta üzerine, taş üzerine ya da diğer insanların yaşantıları üzerine bırakır. Bu derin istek herkeste vardır. Tuvalet duvarlarına ayıp ifadeler yazan çocuktan kendi imajını insan soyunun zihnine kazıyan Buddha’ya kadar yaşam öylesine gerçek dışı ki. Var olduğumuz konusunda ciddi kuşkularımız olduğunu ve bunu kanıtlamaya çalıştığımızı düşünüyorum.” Bayan Morgan.

Yazmayı öğrenmeye çalışan Robbie için Bayan Morgan bir cümle seçmesini ister. Küçük Robbie’nin seçtiğini cümle,

"Hiçbir şey, kendimizde de olduğunu görebileceğimiz şey kadar korkunç değildir."

Tavsiye edilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?