UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 Aralık 2017 Perşembe

Ölü Zaman Gezginleri


Bir önceki yazımda Hasan Ali Toptaş'ın "Kuşlar Yasına Gider" isimli kitabından bahsetmiştim. Ben "Kuşlar Yasına Gider"den sonra "Ölü Zaman Gezginleri" ile devam ettim.

"Ölü Zaman Gezginleri" Everest Yayınlarından çıkmış ve 139 sayfa bir öykü kitabı. Ölü Zaman Gezginleri ve Yoklar Fısıltısı olmak üzere iki ana başlıktan oluşmuş, toplamda 16 öykü var.

Kitabı; elinizde çayınız, sessizlikte ve dikkatinizin dağılmayacağı bir yerde okumanızı öneririm. Bir tavsiyem daha var, öyküleri art arda okumayın tadını çıkarın.Sık sık hayal mi gerçek mi diye sorabilirsiniz.. Kelimeler yine özenle seçilmiş, betimlemeler harika, resmen zihninizde canlandırıyorsunuz yazanları.

Kitap kapağı ise Kuşlar Yasına Gider de olduğu gibi Nuri Bilge Ceylan'dan.

"Gitmek fiilinin altını çift çizgiyle en güzel trenler çizebilirmiş ona göre. Otobüs koltuğunda Ramses gibi kıpırdamadan oturanlara, yolculuk ediyor denemezmiş doğrusu." (Çift Çizgi isimli öyküden)

"Susuyorduk gene, susacaktık; dağ hangi boşluğumuzu dolduruyor, susmak bizi nereden eksiltip nereye biriktiriyor ve bu sis hangi çıplaklığımızı örtüyor, hiç bilemeyecektik. Her şeyi bilmek için erkendi belki, bilmeler yaşamalardan geçerdi ve biz önce yaşayacaktık." (Ölü Zaman Gezginleri isimli öyküden)

2 yorum:

  1. Hasan Ali Toptaş ın daha önce hiçbir kitabını okumadım. Ama alıntıları çok hoşuma gitti. Önümüzdeki aylarda mutlaka tanışacağım bu yazarla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olur, Kuşlar Yasına Gider güzel bir başlangıç olur bence.

      Sil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?