UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 Aralık 2012 Pazartesi

Çocuklar oynasın diye...





Bugün öğle haberlerini izlerken Ankara'da yürütülen harika bir proje dikkatimi çekti. Projenin sahipleri Kalp Ankara Gençlik Grubu..

Amaçları, Oyuncak Kütüphanesi ile anaokulu ve okul öncesi eğitimden faydalanma imkanı elde edememiş çocukların, oyun ve oyuncak kültürünün yeteri derecede olmamasından kaynaklanan eksikliklerini gidermek. Ailelerin atmaya kıyamadıkları oyuncakların değerlendirilmesi ve başka çocukların da bu oyuncaklardan istifade etmesini sağlamak düşüncesiyle, çeşitli nedenlerden dolayı oyuncakları olmayan çocuklara ödünç oyuncak vererek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak...Ayrıca, bu kütüphane, erken dönemden itibaren küçüklere oyun ortamı yaratılmasının yanında oyuncağa ulaşım anlamında alternatif bir yol olacak, paylaşmayı öğretecek ve gereksiz tüketimi önleyecek..

Projenin temel işleyişi destekçilerin (birey, aile, şirket, kurum, kuruluş) bağışları ile gelen oyuncakların hedef kitle tarafından ödünç alınarak kullanılmasına dayanmaktadır.Toplanan oyuncakların kullanıma elverişle hale getirilmesi, yaş gruplarına ayrılması ve listelenmesinin ardından oyuncaklar kütüphanenin raflarında yer almaktadır. Bu oyuncakları ödünç almak isteyen ailelerin öncelikle kütüphaneye dönemlik üye olmaları gerekmektedir.

Ayrıca OYUNCAK KÜTÜPHANESİ ANKARA ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve bağlantı noktalarını öğrenmek isterseniz, buraya tıklamanız yeterli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?