UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Kasım 2017 Pazartesi

Gri Kitap Yolculuk - Şengül Hablemitoğlu



Gökyüzünün grileşmesiyle evimize çekilir, sıcak çaylarımızı alır kitaplarımıza döneriz. 
Hayat hep rengarenk olsun isteriz ama sonbaharla birlikte doğa bize öğretir. Hayır der, gri de var, yaprak dökümü de var hayatın içinde. 

Bu sefer yazımda bahsedeceğim kitap Şengül Hablemitoğlu'ndan: Gri Kitap Yolculuk. 2016'da eşinin 14. ölüm yıl dönümünde ona ithaf ettiği bu kitap, Kırmızı Kedi Yayınevinden çıkmış. 120 sayfalık ince bir kitap olsa da bir kadının kendi içsel yas yolculuğunu anlatıyor ve yükü oldukça ağır.

Kitapta Şengül Hablemitoğlu'nun eşi Necip Hablemitoğlu’nun 2002'de bir akşam evinin önünde öldürülmesi ile  yas psikolojisine, böylesine acı bir ölümle eşini kaybeden kadının yoluna çocukları için, çocuklarıyla devam etmesi sürecine tanık oluyor ve acısını derinden hissediyorsunuz.


Şengül Hablemitoğlu gerçekten çok güçlü bir kadın ve dolu dolu bir akademisyen. Mayıs 2015'de bağımsız bir kuruluş olan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü'nü kurarak uzman ekibiyle yas, aile, evlilik, boşanma danışmanlığı yapmakta.

Şengül Hablemitoğlu'nun "Yapılamazlara İnanmıyorum" başlıklı TEDx konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz.


Ayrıca Şengül hoca, aralarında Cem Karaca, Barış Manço, Mehmet Ali Birand'ın eşlerinin de mektuplarının olduğu "İmza Karın" isimli  kitapta eşine bu sözlerle seslenmişti:

"Yaşam yoldaşım, parlak yıldızım, insanım. Elini tekrar tutmak için geleceğim.
Işıklar içinde huzurla, mutlulukla bekle beni…"

Çok etkileyici değil mi? Nasıl bir aşk. Gri Kitap'ta altını çizdiğim o kadar çok cümle var ki hayat dersi niteliğinde. Okumanızı tavsiye ederim. 

2 yorum:

  1. Acıyı derinden hissettiriyorsa bu kitabı okumalıyım.

    Bu arada yeni keşfettim. takipteyim seni de beklerim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?