UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19 Mayıs 2013 Pazar

Tarçınlı üzümlü kek


Cemal Süreya ne güzel demiş, 

"Bende tarçın sende ıhlamur kokusu 
yürürüz başkentin sokaklarında 

bir nehir şu tutuk konuşan cumartesi 
üstünde iki yonga: çarşamba, bir de cuma 

ayrılık lafları etme sevgilim 
önümüz temmuz önümüz ağustos nasıl olsa"

"Uykum ve ben" iftiharla sunar...

Gerekli malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tarçın, üzüm
Un 

Yapılışı


2 yumurtayı şekerle çırpın..Beyaz köpük oluşsun..Sonra süt ve yağı ekleyin çırpmaya devam edin..Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyin..Çırpın, çırpın ve çırpın...Üzümleri ekleyin...Yağlanmış fırın kabına dökün..
Üzümlerin dibe çökmemesi için bir de püf nokta, üzümleri 5-10 dk suda bekletin, sonra da kağıt havlu ile kurulayıp unlayın daha sonra harca katın...
Daha önce burada da belirttiğim gibi, Kekin iki önemli noktası var, biri çırpma aşaması diğeri de pişirme aşaması...
170 derecede 40-45 dakika pişirin ve ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın..
Kekin piştiğini bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz, bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Ben bunu baton kek kalıbında yaptım. Kek kalıbından çıkması için soğumasını bekleyin, acele etmeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?