UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Kasım 2012 Cumartesi

Eskişehir'de ne yenir?

Eskişehir'in iki meşhur yemeği var..Elbette biri Çi börek diğeri de Balaban köfte...Peki bunlar en güzel nerede yenir? 
Bunu da öğrencilere sorduk :) 

Papağan Çi Börek

“Müessesemizde çatal bıçak servisi yoktur”
Eskişehir'de çi börek denince akla gelen mekan hiç şüphesiz Papağan Çi Börek.. Orijinal isminin “şikorekman” olduğunu ve aslen Kırım-Tatar mutfağından geldiğini öğreniyorum sonra.. En önemli özelliği, börekte kullanılan kıymanın çiğ olması. Oldukça doyurucu olan bir Porsiyonda 6 tane çiğ börek var....Porsiyonu ise 7,5 lira..İki Eylül Caddesinden kolayca ulaşılabiliyor..

Abdüsselam'da Balaban Köfte..

Ünlü gurme Vedat Milor Eskişehir durağında Balaban Köfteyi Abdüsselam'da yiyor..Bizde Vedat Milor'un izinden gidiyoruz...Porsiyonları dolu dolu olan Balaban Kebap' ın ismi Tatarca'da 'ÇOK' anlamına gelen Balaban kelimesinden gelmekte..Tam bir kolesterol bombası.. Yoğurtlu, pideli, tereyağlı olması nedeniyle  iskendere benzese de balaban bir köfte..Köftesi dana kaburgadan yapılıyor..Lezzetini de pidenin üzerine dökülen kemik suyundan alıyor..

Peki ya tatlı olarak?


Eskişehir'e gelip de Met Helvası yememek olmaz dediler. Met Helvası, pişmaniye ve saray helvasına çok benziyor...Çubuk şeklinde ve sade, kakaolu, çikolatalı alternatifleri var...

Ve Kalabak Suyu...

O kadar yemek, tatlı yedikten sonra üzerine Kalabak suyu içmeden olmazdı...

2 yorum:

  1. bayılırım cıg börege..ınsallah bırgun yerınde yerım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez yedim ve çok beğendim. İnşallah:) Teşekkür ederim yorumunuz için..

      Sil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?