UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Mart 2013 Çarşamba

Binbir Gece Masalları Sesli Kitap


Bir varmış,bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken..

En son ne zaman masal dinlediniz..Hepimizin çocukluğunda kaldı değil mi..

Yok yok kalmadı size çok güzel bir haberim var..NTV Tarih  dergisi bu ay ki sayısında Binbir Gece Masalları Sesli Kitabını hediye ediyor.

Toplamda 7 saat 02 dakika süren sesli kitap Mehmet Atay tarafından seslekitap.com için seslendirilmiş.
Şimdiye kadar elime aldığım ve çeşitli nedenlerle bitiremediğim bu masalı dinlemek benim için müthiş bir fırsat ..

Dilden dile gönülden gönüle aktarılan Binbir gece masallarının kaynağı hakkında kesin bir bilgi yoktur.

Ana teması ise, Semerkant hükümdarı olan Şahzaman ile kardeşi Sasani (İran) Hükümdarı Şehriyar, iffetsiz ve seks düşkünü karılarını öldürürler, öyle ki Şehriyar her gece ülkesinin genç ve güzel bir kızıyla gerdeğe girip sabah da onu öldürmek için ant içer.. Öyle ya bu adama kız mı dayanır memlekette kız kalmaz..Şehriyara kız bulma konusunda görevli olan veziri bu konuyu kızlarına açar..Şehrazad babasının karşı çıkmasına rağmen Şehriyar'la evlenmek ister. Şehriyar'ın bu yeminini bozdurtmak isteyen Şehrazad bu konuda kararlıdır..Gerdek faslından sonra Şehriyar kız kardeşini görmek ister, aslında her şeyi daha önceden planlamışlardır. Kız kardeşi ablasından masal anlatmasını ister..Ve işte masal başlar..Şehrazad'ın anlattığı masala Şehriyar'da kulak verir..En meraklı yerinde hadi bakalım arkası yarın diyerek uykuya dalarlar. Şehriyar masalın devamını dinlemek için infazı erteler..Bu durumu çok iyi kullanan Şehrazad her akşam masal anlatmaya devam eder...Binbir gece geçmiş ve Şehriyar artık değişmiştir..

Masal severlere duyurulur..

2 yorum:

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?