UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

3 Mart 2013 Pazar

Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını- İstanbul DT


Yazan Güngör DİLMEN 
Yöneten  Faik ERTENER

Gonca ile beşincisini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Cevahir Sahneleri Buluşmasında bu seferki oyunumuzun adı "Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını". Oyun Güngör Dilmen'in kaleme aldığı Tarihi Aksaray Yangınını konu alıyor..Aksaray yangını İstanbul'un en büyük yangınlarından biriymiş. Yanmış ama neden yanmış bilinmiyor. Dilmen'de olsa olsa aşktır böylesine bir yangının sebebi demiş. Oyunda eski İstanbul'dan kesitler bulunuyor, tulumbacılar (günümüz itfaiye erleri), bohçacı kadınlar, çingeneler,
sokak satıcıları (fallı nane şekeri satıcıları)..

Daha önceki yıllarda da sahnelenmiş oyun geçen yıl kaybettiğimiz Güngör Dilmen'in anısına tekrar sahneleniyor..
Ama bu defa müzikli oyun haline getirilmiş. 

Oyun müziklerle biraz daha canlı hale getirilmiş ama Sidikli Kasabası ve Çirkin'deki gibi alıp oyunu göklere çıkaramadılar, oyunda bir enerji eksikliği vardı, bir taraf çok başarılı oynarken (Tulumbacılar, çingeneler, hanımlar), yangının asıl sebebi aşk çok iyi yansıtılamadı. Kıvılcım çıktı ama tutuşturmadı diyebilirim :)

Oyunda tanıdık yüzler de var!

 Tulumbacıların reisi olan Abidin'i Macit Sonkan oynuyor. Oyunda seyirciyi ilk karşılayan Macit Sonkan Aşk Bir Hayal'de Asmin'in (Nehir Erdoğan) babası rolünde oynamıştı. Bu oyunda da benim en sevdiğim karakterden biriydi.

Yine benim izlemekten keyif aldığım diğer bir oyuncu da Merzuka'yı oynayan Ayşe Tunaboylu. Yine içten ve samimi tavrıyla beni kendine hayran bıraktı..Ayşe Tunaboylu daha önce Aliye dizisinde Hasibe karakterini canlandırmıştı..

2 yorum:

  1. Valla imreniyorum bende tiyatroya ama iki çocukla biraz zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneanne ya da babaanne yok mu? onlara bırakıp gidebilirsiniz, ya da bekleyin büyüyünce hep birlikte gidersiniz :)

      Sil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?