UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19 Ekim 2012 Cuma

Büyük Ustalara Saygıyla...

2012 yılı tiyatro ve sinema camiası için kayıplarla dolu bir yıl oldu..Meral Okay, Ekrem Bora, Baykal Kent, Müşfik Kenter, Cüneyt Türel ve son olarak da Erol Günaydın. Onlar işlerini heyecanla yapan büyük duayenler.. Oyunları, sesleri, filmleri kaldı geriye..

Meral Okay (1959-2012)
“Bu yaz güneş biraz daha eksik, el ele verin azaldık...” dedi yol arkadaşı Yaman Okay’ın ardından. Akciğer Kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Meral Okay “adamların adamı” dediği sevgilisine kavuştu. Sertap Erenerin şarkısında dediği gibi de Bir varmışım bir yokmuşum diyerek de özetledi hayatını.

Ekrem Bora fotoğrafları
Ekrem Bora (1932- 2012)
Ekrem Bora..Türk sinemasının en başarılı karakter oyuncularından. Akciğer ödemine bağlı kalp yetmezliğinden vefat eden Yeşilçamın unutulmaz jönü; Sürtük, Arkadaşımın Aşkısın, Mazi Kalbimde Yaradır, Kadın Severse ve Gözleri Ömre Bedel gibi sayısız filmlerle hafızalardan silinmeyecek.


65 yıllık sanat hayatında Kenter Tiyatrosuna can veren, çok sayıda filmde oynayan, yerli ve yabancı bir çok filmde, dizide seslendirme yapan değerli oyuncu Müşfik Kenter’de 2012 yılında aramızdan ayrılanlardan. Çocukluğumda en çok izlediğim dizilerden biriydi Alf. Hepimiz hatırlarız bu sevimli uzaylı yaratığı. Bu komedi dizisinde bizi en çok heyecanlandıran sesin sahibi de hiç şüphesiz Müşfik Kenter..

Müşfik Kenter (1932-2012)

Tam bir İstanbul Beyefendisiydi Cüneyt Türel. Elin Elimde’ye hazırlanıyordu ölümden habersiz. On gün sonra perde diyecekti ama diyemedi. Sesi kaldı geriye, harika Türkçesi, zarif bir edası..

Cüneyt Türel (1942-2012)

Ve son olarak da hafta başında kaybettiğimiz Erol Günaydın. "Bana karşıdan karşıya geçen şemsiyeli adam rolü verin, öyle bir geçerim ki insanlar unutamaz." diyen bir adam nasıl unutulabilir ki zaten...

Erol Günaydın (1933-2012)





2 yorum:

  1. allah mekanlarını cennet etsin cok sevdiğim sanatcılardı ne diyeyim atnen dediğiniz gibi bir varmışım bir yokmuşum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, benimde çok sevdiğim insanlardı..Teşekkür ederim yorumunuz için..

      Sil

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?