UA-56156696-1 expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

8 Ekim 2012 Pazartesi

Julie&Julia-Bon appetit!


Amy Adams, Meryl Streep. Onlar farklı zamanlarda yaşamış ama aynı tutkuya sahip, Julie ve Julia’ya hayat veren değerli iki oyuncu. Meryl Streep, 2 kez Oscar almış, 3 kez de Oscar’a aday gösterilmiş oyuncu, 1950’lı yıllarda yaşamış eşinin işi nedeniyle ülke ülke gezen, yemek yapmayı bir tutku haline getirmiş Julia Child’ı canlandırıyor. Amy Adams ise, Oscar’a 2 kez aday gösterilen başarılı oyuncu, 2000’li yıllarda yaşayan Julia Child hayranı “Julie & Julia Projesi”nin sahibi Julie Powell’a hayat veriyor.






Diplomat eşi Paris'e atanınca Fransız yemekleriyle tanışıyor Julia. Çok beğenerek yediği bu yemekleri öğrenmek için bir yemek okuluna yazılıyor. Okula katılanların çoğu profesyonel aşçı.. Julia çok çalışıyor onlara yetişebilmek için. Önce soğan doğrayarak başlıyor işe. Ve kurs ilerledikçe hedefine ulaşıyor. Çok iyi bir aşçı oluyor. Kitap yazmaya karar veriyor.
Ve o kitap "Mastering the Art of French Cooking". Hala Amazon’un çok satanlar listesinde gördüğümüz bu kitap, işinde pek de mutlu olmayan kendine uğraş arayan Julie’ye ilham veriyor.







Julie kitaptaki 524 tarifi apartman dairesindeki küçücük mutfakta tam 1 yıl içinde deneyip yayınlamak üzere yola çıkıyor. "Julie & Julia Project" başlıklı bir blog açıyor. İlk başta blog çok fazla kişi tarafından izlenmesede daha sonra izleyenlerin sayısı bir çığ gibi büyüme başlıyor. 365 günün sonunda projesini tamamlıyor. Eşi ve arkadaşlarıyla kutladıkları bir yemekte ördeği tıpkı Julia gibi hazırlamayı başarıyor. Blogun başarısından sonra Julie bir kitap yazmaya karar veriyor. İşte bu film de “Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen” adlı kitaptan uyarlama. Bu 2 gerçek hikayede en az Julie ve Julia kadar önemli iki karakter elbette ki onları bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayan kocaları Eric (Chris Messina) ve Paul (Stanley Tucci).Filmin sonunda ise Julie gönül verdiği bu işe Julia’nın da destek vermesini istiyor. Ama Julia ona destek vermiyor maalesef. Olsun Julie, yine de çok seviyor Julia Child’ı. Ve film muhteşem bir şarkıyla sona eriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız kadar değerli başka ne olabilir ki?